Muğla’dan büyük başarı: TÜBİTAK Bölge Finallerinde 3 birincilik

Muğla’dan büyük başarı: TÜBİTAK Bölge Finallerinde 3 birincilik

Muğla, genç beyinlerin bilimsel ve sosyal projelerdeki başarısıyla bir kez daha gururlandı. TÜBİTAK tarafından düzenlenen “20. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması” İzmir Bölge Finalleri tamamlandı. Ev sahibi İzmir’de gerçekleştirilen finallerde Muğla’yı temsil eden öğrenciler, üç ayrı alanda bölge birinciliği elde ederek önemli bir başarıya imza attı.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, farklı ilçelerden katılan öğrenciler hem bilimsel hem de toplumsal konulara yönelik geliştirdikleri projelerle jüri üyelerinin takdirini kazandı.

Yarışmada dereceye giren projeler şöyle sıralandı:

Teknoloji Tasarım alanında, Seydikemer Güneşli Ortaokulu öğrencileri “Okullarda Afet Yönetiminde Akıllı Sesli Asistan: Sesegüven” adlı projeleriyle bölge birincisi oldu. Proje, afet anlarında okul içinde hızlı ve doğru yönlendirme sağlayan sesli bir sistem önerisiyle dikkat çekti.

Değerler Eğitimi alanında ise Marmaris MBA Okulları öğrencileri iki ayrı projeyle zirvede yer aldı. “Okulda Güven; Fair Play Kurallarıyla Akran Zorbalığını Önle” projesi, okul ortamında güvenli iletişim ve empati kültürünü güçlendirmeyi hedeflerken; “Yeşil Umut Filmleriyle Ekofobi Dönüşümü” projesi ise çevre korkusunu (ekofobi) bilinç ve umut temelli bir yaklaşımla dönüştürmeyi amaçladı.

Elde edilen üç bölge birinciliği, Muğla’nın eğitimdeki yükselen grafiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Öğrencilerin danışman öğretmenleriyle birlikte yürüttükleri disiplinli çalışma süreci, bu başarının temelini oluşturdu.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri yaptıkları açıklamada, “Öğrencilerimizin bilimsel düşünme becerilerini geliştirmeleri ve toplumsal sorunlara çözüm üretmeleri bizler için büyük bir gurur kaynağıdır. Türkiye Finallerinde de aynı başarıyı sürdüreceklerine inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Bölge finallerinde elde edilen bu önemli derecelerle Muğla’yı Türkiye finallerinde temsil edecek öğrenciler, şimdi gözünü büyük finale çevirdi. Eğitim camiası ve veliler ise gençlerin bu başarısını gururla takip ediyor.

Haberci İki

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Kaçak Döküm Yapanlar Fotokapandan Kaçamadı

Cum Nis 3 , 2026
Gece Gündüz İzleme ile Sıkı Denetim Kaçak Döküm Yapanlar Fotokapandan Kaçamadı Muğla Büyükşehir Belediyesi çevreyi, doğayı korumak, izinsiz çöp, moloz, hafriyat dökümünün önüne geçmek için Muğla’yı fotokapanlarla koruyor. Doğal güzellikleri, tarihi zenginlikleri, geniş orman varlığı ile dünyanın en önemli kentlerinden biri olan Muğla’yı korumak için çalışmalarına devam eden Muğla Büyükşehir […]

Bu Haberler İlginizi Çeker